OpenOffice.org 2.4.2

Vývojáři uvolnili opravnou verzi pro řadu 2.4 s označením 2.4.2.  

TeploměrJak ve svém blogu píše John McCreesh z marketingového týmu, hlavním důvodem byly bezpečnostní slabiny objevené v řadě 2.4. Pokud máte zájem, můžete si verzi 2.4.2 stáhnout, ovšem v jazycích jiných, než je čeština či slovenština - o těchto verzích nemá redakce zatím žádné informace.

Nové verze 3 se tato rizika netýkají, pokud by se nějaká našla, najdete je v Security Team Bulletin. I když se pochopitelně množí hlášení chyb, verze 3 je považována za úspěch a počty stažení letí nahoru. Technicky vzato lze započítávat pouze stažení přes oficiální servery, takže reálné číslo je vyšší (nejsou tam linuxové distribuce a např. české a slovenské kopie). Aktuální stav oficiálních čísel můžete sledovat na teploměru, který připravil marketingový tým.

(Jako ve škole) Průměr: 4.50 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar Pametnik
Odpovědět
OpenOffice.org 2.4.2
25. 11. 2008, 19:18:48
Po stažení a instalaci nejnovější verze OpenOffice.org verze 3.0 se v mém počítači začali dít divné věci:
1.na řádně označené hypertextové odkazy operační systém WindosXP reaguje hláškou, že je nemůže najít – doposud tato funkce pracovala naprosto spolehlivě;
2.Nově nainstalované OOo 3.0 při každém vyvolání textu napsaném v OOo 2.4 reagovalo upozorněním o chybném adresáři;
3.Při volbě „Tisk“ u textového dokumentu reaguje hláškou, že tiskárnu nemůže najít, a tisknout mohu jenom když dokument převedu do PDF formátu. Závady pod bodem 2. až 3. se mně podařilo napravit po Obnovení systému Windows XP před nainstalování OOo 3.0 a po stažení a nainstalování starší verze OOo 2.4. Z problémem uvedeným pod bodem 1. si zatím rady nevím. Poradí mi někdo jak na to a jestli se podobné problémy s OOo 3.0 vyskytly i jinde?

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
redakce OpenOffice.cz

redakce OpenOffice.cz

redaktoři OpenOffice.cz

 
 
 
woo jaw demo hz