OpenOffice.org opouští Apache incubator

novinky.png OpenOffice.org se dne 18. 10. 2012 stává projektem nejvyšší úrovně a tímto krokem opouští Apache incubator.  

Apache incubator je chudší o OpenOffice.org

Oblíbený open-source kancelářský program OpenOffice.org dne 18. 10. 2012 opustil Apache incubator a stal se projektem nejvyšší úrovně. To znamená, že: „...projekt je schopný řídit sám sebe nejen v technických záležitostech, ale i v komunitních otázkách,“ řekla Andrea Pescetti, víceprezidentka Apache OpenOffice. Dále pokračovala: „'Apache Way' a průhledné metody při přijetí každého rozhodnutí dovolují projektu zaujímat a zapojovat nové dobrovolníky, kteří budou ochotni a schopni zaručit stabilní budoucnost Apache OpenOffice.“

Co bude dále

Za tu dobu, kdy byl OpenOffice.org v Apache incubatoru, projekt změnil skoro 10 miliónů řádků kódů a přidal mnoho vylepšení. Bylo opraveno mnoho chyb, které nahlásili uživatelé. V květnu 2012 byla vydána verze 3.4 ve dvaceti jazycích a stáhlo si ho od té doby více než dvacet miliónů uživatelů z 228 zemí světa.

Co to znamená pro uživatele? V nejbližší době budou přeměněny webové stránky. Apache ale slibuje, že se bude snažit vyhnout jakýmkoli rušivým změnám a podrobnosti budou vyvěšeny na jejích stránkách.

Kancelářský balík OpenOffice.org si můžete stáhnout z jeho webových stránek.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 3
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
OpenOffice.org opouští Apache incubator
21. 10. 2012, 02:27:34
Trošku tomu nerozumím.

To znamená, že se Apache zříká OO?
user avatar Michal Vašut
Odpovědět
OpenOffice.org opouští Apache incubator
21. 10. 2012, 12:38:26
Řekl bych spíš, jako nový projekt v rámci Apache Foundation byl OO zařazen do jakésiho "inkubátoru" kde má Apache nové aplikace. Nyní asi usoudili že je to dospělý program. Podobně jako u Google, který dává nejdřív programy do Google Labs a pak je až vypouští do světa.

Je to ale jen moje domněnka.
user avatar Daniel Sedláček
Odpovědět
OpenOffice.org opouští Apache incubator
21. 10. 2012, 12:48:28
Přesně tak,
OO bylo v inkubátoru, kde muselo prokázat svou životaschopnost nejen jako samostatného programu, ale zejména ohledně otázek infrastruktury, péče a spolupráce s komunitou, licenční požadavky atd.


Po splnění veškerých podmínek "Apache Way" bylo OO přesunuto mezi "vyspělé projekty" Apache. Apache se tedy nezříká OO, naopak ho "povýšil".


;o)
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:OpenOffice.org opouští Apache incubator
23. 10. 2012, 22:07:26
Tak to je fajn :-) Díky.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Irena Šafářová

Irena Šafářová

Irena Šafářová

 
 
 
woo jaw demo hz