Kubo Děčín: Lahůdky, catering, rauty - a OpenOffice.org

obecna.png Firma KUBO provozuje v Děčíně síť prodejen, ve kterých se může zákazník rychle občerstvit, nakoupit základní sortiment potravin a dále si vybrat nebo objednat dle svých požadavků dárkové balíčky a koše. Veškerý nabízený cukrářský, lahůdkářský a pekařský sortiment je vyroben ve firmě podle stále dodržovaných receptur a výrobních procesů, které jsou již od roku 2000 kontrolovány systémem HACCP.  V portfoliu společnosti je také pořádání rautů, večírků, konferencí, svatebních hostin, seminářů, sportovních akcí apod. Kancelářský balík OpenOffice.org tedy slouží ve zcela komerčním prostředí - a vede si skvěle.  

Proč používáte OpenOffice.org?

Na prvním místě je samozřejmě možnost využívat tento kancelářský balík ve firemním prostředí zdarma. Za druhé to je podobnost s MS Office.

Jací uživatelé, na kolika počítačích a kolik jich je?

Používáme OO na 11 počítačích. Od administrativních pracovníků, přes pracovníky v provozu až po účetní. Podobné jsou i jejich znalosti OpenOffice.org - od základních až po pokročilé.

Na jakých operačních systémech OpenOffice.org provozujete?

  1. Windows XP
  2. Windows Vista

Popište typ dokumentů, které obvykle vytváříte nebo zpracováváte.

  • tabulky s výpočty
  • jednoduché textové dokumenty (smlouvy)
  • schémata (jakožto provozovatel většího kulturního zařízení používáme OpenOffice.org k vytvoření schémat rozmístění stolů na sálech)

Máte problémy při výměně dat, např. v případě souborů MS Office?

Je vždy problém s nějakými makry, ale souborů tohoto typu ve firmě přijímáme zlomek a na konkrétní problém si nepamatuji. Naposled jsem nevyřešil problém s dokumenty, kterém jsem stahoval z webových stránek společnosti RWE, kde se mi nedařilo zapisovat do některých polí. Ovšem nevím, zda nebyla chyba na mojí straně ohledně znalosti OpenOffice.org.

Pro výměnu dat používáme OpenDocument Format | formát MS Office | PDF.

Zhodnoťte kvalitu práce s kancelářským balíkem OpenOffice.org.

Práce s OpenOffice.org je jednoduchá stejně jako s každým jiným kancelářským balíkem. Každému jej mohu doporučit pro jeho bezproblémové nasazení ve firemním prostředí. Jediné, co mně vadí na OpenOffice.org, je jeho větší hardwarová náročnost a pomalejší otevírání dokumentů i při OpenOffice.org běžících na pozadí.

Klady

  • kompatibilita s MS Office
  • stejné pracovní prostředí
  • licenční politika

Zápory

  • hardwarová náročnost

Je podle vás literatura a dokumentace k OpenOffice.org dostačující? Chybí vám některý typ dokumentace? Jaké zdroje používáte?

Žádné knihy zatím nepoužíváme, jelikož nepoužíváme OpenOffice.org do takové hloubky, nebo jsou naše znalosti dostatečné.

Byli byste ochotni věnovat finanční prostředky na úpravu vlastností OpenOffice.org nebo na vytvoření speciálního rozšíření?

Dříve jsme o tomto přemýšleli, ovšem již na začátku roku 2009 pociťujeme následky ochlazení ekonomiky, a tak toto odkládáme. Ovšem do budoucna se touto myšlenkou budeme zabývat.

Uveďte prosím informace o vaší organizaci a nezapomeňte také napsat své jméno a pozici či funkci.

Petr Kudrhalt - KUBO
Ruská 791/43
Petr Kudrhalt ml.
provozně technický zaměstnanec, petku@kubo_cz
www.kubo.cz

Používáte ve firmě, škole či organizaci kancelářský balík OpenOffice.org? Stáhněte si dotazník Používáte OpenOffice.org?, vyplňte jej a pošlete nám jej (redakce@openoffice_cz). Budeme rádi, když se v rubrice Používají OpenOffice.org objeví další příspěvky. A k tomu potřebujeme vaši spolupráci. Děkujeme.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 3
 

Komentáře

user avatar Petr V
Odpovědět
Kubo Děčín: Lahůdky, catering, rauty - a OpenOffice.org
12. 03. 2009, 21:32:18
Docela mě pobavila tato věta: "Za druhé to je podobnost s MS Office." OOo má userface starý nějakých deset let :-) A následně: "Jediné, co mně vadí na OpenOffice.org, je jeho větší hardwarová náročnost a pomalejší otevírání dokumentů." Člověk by čekal, že za mnoho peněz (hw náročnost) bude symfonický koncert (krásný vzhled a rychlé otevírání kontextových nabídek a načítání šablon apod.), ale skutek utek.

Proč používat OOo? Protože jeho používání je jednodušší než v případě MS Office, jeho pracovní prostředí je úsporné a pokud je vhodně konfigurované, zabírá minimum místa na ploše, jsou k němu k dispozici skutečně akční pluginy a na poli grafiky je to šoumen.
Kdo che platit za MS Office nebo Corel Word Perfect, prosím, bude mít plnou komerční podporu atakdále, ale přijde o leckteré plusy, které užívání OOo znamená. Podle mě stojí za to.
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:Kubo Děčín: Lahůdky, catering, rauty - a OpenOffice.org
18. 03. 2009, 00:49:37
No ja nevim, rozhrani 10 let stare neni a na poli grafiky ze by soumen? Konfigurovatelnost? - v nekterych pripadech silena/spatna.
Moc tomu Vasemu prispevku nerozumim a cemu rozumim, s tim spis nesouhlasim :-).
user avatar PetrV
Odpovědět
Re:
18. 03. 2009, 12:14:39
Aha, omlouvám se za neobratné vyjádření. Uživatelské prostředí není deset let staré, ale typově ano. OOo umožňuje pozměnit klávesové zkratky, lišty a nabídky, ale u pluginů bohužel ne. Po stránce grafiky mu silně konkuruje wordperfect, uznávám, ale i tak jeho možnosti jsou neobvyklé. S tou úsporou místa je to problematické, ale asi 350 mega není tak mnoho. Asi tak.
user avatar TiS.
Odpovědět
Re:Kubo Děčín: Lahůdky, catering, rauty - a OpenOffice.org
26. 03. 2009, 09:33:50
Já jsem naopak velmi rád, že se v OOo používá staré prostředí. Představa, že budu bojovat s nějakým ribbonem či něčím na ten způsob je pro mne nočním motýlem. Ribbon je dobrý pro nemětely, kteří používají program tak akorát k napsání dopisu, ale mně v MSO chybí klasická lišta nabídek, kde najdu všechno. A pracovní prostředí, kde mi někdo nabízí jen to, co si myslí, že bych mohl potřebovat, to opravdu – ne, děkuji. Díky nemožnosti jej v MSO7 vypnout pro mne teď OOo ještě o to více vzrostl na ceně. Když ale pomyslím na to, že mezi uživateli MSO je tak minimálně 90 % neumětelů, tak co potom lze čekat, že? Docela by bylo zajímavé provést anketu, která by zodpověděla, kolik počítačově pokročilých uživatelů používá ten či onen kanc. balík.
user avatar MartiN
Odpovědět
ovladani
19. 05. 2009, 19:52:00
Poté kdy se mi před léty nepodařilo v novější verzi MSO zkopírovat obsah buňky pomocí dříve funkční klávesové zkratky (které stále používám) jsem MSO navždy zavrhl. Díky uvedenému a díky Linuxu používám OOo ;-D již od dob počátečních verzí StarOffice...
user avatar Michal
Odpovědět
catering, rauty, cateringové služby, recepce, party servis, občerstvení
31. 10. 2011, 09:28:01
Mnoho lidí už si zvyklo OpenOffice používat, což je jenom dobře..
http://www.golem.cz

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz