Snadno si přizpůsobte obrázky v Calcu

doplnek.png Máte sešit v Calcu, do nějž umísťujete různé vzorce, grafy, obrázky, přidáváte a odebíráte listy, měníte výšku řádků atd. Ale zjistíte, že obrázky jsou buď zdeformované (mají jiný poměr výšky a šířky) a/nebo jsou posunuté vůči řádkům, ve kterých měly být. Řešením tohoto nešvaru je doplněk Links to images.  

V nedávném článku s názvem Obrazovka přednášejícího v Impressu, práce s obrázky v Calcu a hromadný export do PDF  jste si mohli přečíst o jednom doplňku - Links to images (Odkazy na obrázky). Řeší problémy s umístěním obrázků v Calcu. Ve videu uvidíte názornou ukázku práce s doplňkem.

(Jako ve škole) Průměr: 1.50 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar JG
Odpovědět
Snadno si přizpůsobte obrázky v Calcu
31. 01. 2014, 10:55:32
Právě včas protože jsem z toho plavání obrázků už šílel.Díky za zpřístupnění tohoto pluginu. Zklamání nastalo v okamžiku, když jsem zjistil, že to nevnímá sloučené buňky jako jednu, do které by se mi obrázky nalily (pořád se urputně drží rozměru první buňky).

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz