Doplňky pro LibreOffice: kopírování stylů, varující tabulky, uložení ve více formátech

doplnek.png Mnozí uživatelé OpenOffice.org hojně používali doplňky stažené z jeho stránek. Víte ale, že do LibreOffice si můžete také stáhnout rozšíření ze stránky LibreOffice | Extensions? Např. ty, které znáte z OpenOffice.org: kopírování stylů do jiných dokumentů, varující tabulky a ukládání do více formátů.   

Doplňky do LibreOffice

Mnoho lidí ví o tom, že pro OpenOffice.org existovalo a ještě stále existuje mnoho různých doplňků a rozšíření včetně šablon. Málokdo ale tuší, že i pro jeho „větev“, LibreOffice, existuje spousta rozšiřujících funkcí na stránce Extensions. U každého rozšíření je přehledná tabulka, která obsahuje verzi rozšíření, datum vydání, popis, s kterou verzí LibreOffice bylo rozšíření zkoušeno apod. Pojďme si připomenout některé užitečné, o kterých už jsme psali:

Template Changer (kopírování stylů)

Užitečný plugin pro všechny, kdo potřebují přiřadit aktuálně otevřenému souboru styl z jiného dokumentu, nebo všem souborům ve složce. O rozšíření jsme na našich stránkách už psali v článku Pluginy pro OpenOffice.org – Viditelné záložky, Template Changer, GridLines a WatchWindow. Rozšíření Template Changer lze nově stáhnout i ze stánek LibreOffice.

stahnout.png

Kterak formátovat více souborů naráz Kterak formátovat více souborů naráz

Clipart gallery of danger signs (upozorňující a varovné tabulky)

Varovné a jiné upozorňující tabulky jsou vždy důležité, aby zabránily případnému úrazu nebo neštěstí. A právě proto jsme o nich psali na našem webu v článku Oživte své dokumenty pomocí clipartů – poradíme vám, kde je hledat. Teď je možné, abyste si Danger Sings stáhli i z webu LibreOffice.

stahnout.png

Varovné tabulky Varovné tabulky

MultiSave (uložení dokumentu do více formátů na jedno kliknutí)

Rádi byste uložili svůj dokument najednou ve více formátech? Např. v PDF, Microsoft Office a Open Document? Jde to s rozšířením MultiSave, o kterém už jsme psali v článku Rozšíření MultiSave a MultiDiff. Jedno z nich si můžete stáhnout na stránce MultiSave na webu LibreOffice.

stahnout.png

Vybrat formáty pro export

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar Mach
Odpovědět
Doplňky pro LibreOffice: kopírování stylů, varující tabulky, uložení ve více formátech
24. 05. 2012, 08:08:57
MultiSave často využívám, je fajn. Mám k němu dvě připomínky:

1. V případě otevření dokumentu ve formátu MS Office (doc, docx, xls, xlsx...) a jeho následné přeuložení pomocí MultiSave může skončit uložení s chybou (soubor se neuloží). Pro nápravu stačí v poli 'File name' smazat původní příponu (týká se verze MultiSave 1.2.1).

2. Doplněk MultiSave funguje pouze ve třech modulech: Writer, Calc a Impress.
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Re:Doplňky pro LibreOffice: kopírování stylů, varující tabulky, uložení ve více formátech
24. 05. 2012, 14:12:10
http://www.openoffice.cz/doplnky/rozsirenie-pre-paralelne-ukladanie-do-formatov-odf-microsoft - writer, Calc, Impress a Draw. V pripade Draw vsak neexistuje MS ekvivalent.
user avatar Kalda
Odpovědět
chybný odkaz Clipart gallery of danger signs
25. 05. 2012, 09:07:27
Odkaz Clipart gallery of danger signs směřuje na Template Changer
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:chybný odkaz Clipart gallery of danger signs
25. 05. 2012, 12:24:48
Opraveno, díky.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz