Ekonomický software ABRA podporuje OpenOffice.org

Nejznámější ekonomický a účetní systém ABRA od společnosti Aktis a.s. podporuje multifunkční kancelářský software OpenOffice.org. Firmy a organizace, které využívají některý z produktové řady ABRA, se tak mohou seznámit také s novinkami v kacelářském balíku OpenOffice.org.  

Společnost Aktis a.s. je jedním z největších producentů ekonomických systémů na českém trhu. Vícestupňový účetní a ekonomický software ABRA (ERP – Enterprise Resource Planning) je určen pro firmy jakékoliv velikosti i pro organizace z nepodnikatelské sféry.

Systém ABRA G2 je určen pro malé firmy, pro středně velké firmy je nabízena ABRA G3 a v prvním pololetí roku 2005 byla na trh uvedena ABRA G4 projektovaná pro velké firmy a organizace. V současnosti má společnost Aktis a.s. přes 20 000 spokojených zákazníků v České, Slovenské a Polské republice.

Kvalita výrobních procesů produktové řady ABRA je řízena podle mezinárodních norem ISO 9001. Certifikát ISO získala společnost Aktis a.s. již před osmi lety a je průběžně ověřována a recertifikována.

Kompatibilitu systémů ABRA a OpenOffice.org tedy ověřuje i předpoklad přijetí novinky OpenOffice.org 2 do systému ISO norem a jeho doporučování autoritami EU.

Software OpenOffice.org poskytuje základní kancelářské uživatelské funkce jako textový editor, tabulkový procesor, databázový systém, vektorový kreslící program či tvorbu matematických vzorců. Program, který je šířen zdarma, by tak mohl být obohacením funkcí programu ABRA a užitečnou alternativou k běžně rozšířeným kancelářským programům.

Komentáře

user avatar Vasek
Odpovědět
Jeste lepsi by bylo, kdyby
21. 07. 2005, 11:52:28
Jeste lepsi by bylo, kdyby existoval i klient Abra rady Gx pro Linux.
Nebo alespon kdyby aplikace korektne bezela pod Wine (CrossXover) bez hryzani a rozsypani grafiky.
To by urcite hodne pomohlo Linuxu - protoze ucto je jedna z poslednich veci, ktera v mnoha kanclech brani Linuxu k jeho ceste na desktopy.
user avatar Petr P
Odpovědět
ano, ano
22. 07. 2005, 15:20:59
Ano,
musim souhlasit. Skoro mi to pripada, ze se zacina neco pozitivniho dit.
Je naprostou pravdou, ze dnes uz to, co bezi pod WIN, bezi i v Linuxovych distribucich, i servery pod Linuxem zvladaji ABRU, bohuzel klient musi mit WIN.
U nas ma ABRA G3 problem vyexportovat report v xls tak, aby to slo otevrit v O.O.O, je zajimave, ze tabulka otevrena Excelem + drobna uprava typu rozsireni bunky a nasledne ulozeni, vytvori uplne stejny xls soubor, ktery O.O.O uplne bez problemu otevre.

No uz se tesim, az u nas zmizi WIN z desktopu.
P.
user avatar MiZ
Odpovědět
Asi nezmizi
28. 07. 2005, 11:28:23
Podle mych informaci Aktis neuvazuje, ze by Abra G2,3,4 pustin na linux desktop. Ale snad to bude lepsi s temi exporty od verze 5.03 maji byt udajne implementovany nove exportni komponenty. Ta dosavadni pry vyuziva pro export nejakou nativni komponentu Microsoftu a fakt je, ze v OO to vubec nejde otevrit, za coz jim (aktisu) uz dlouhodobe "nadavam". Jedina cesta je export v CSV a nasledny import. Coz je mozna stejne lepsi, vzhledem k tomu, ze ten jejich export stejne danou sestavu rozsype jak ryzi. Jinak podpora Aktisu pro OpenOffice se tyka pouze Ucetnich vykazu, takze byt spravce oo.o.cz, tak bych to tu moc nezverejnoval.
user avatar GeBu
Odpovědět
Odkaz
25. 07. 2005, 11:46:40
Je tato informace k potvrzení taky na stránkách firmy Aktis? Odkaz?
user avatar fipa
Odpovědět
zprava
29. 07. 2005, 11:54:10
Zdravim,

nevim, ale je to oficialni zprava, kterou nam zaslal na pozadani vyrobce ;-)

FM
user avatar Roman B.
Odpovědět
Abra and OLE
20. 01. 2006, 19:27:56
Chtěl bych se Vá zeptat zda někdo má zkušenost s propojení AbraOLE a OO . Ve wordu nám to funguje , bohužel nevíme jak na to v OO . Děkuji za radu.
user avatar mase
Odpovědět
Re: Abra and OLE
24. 01. 2006, 16:05:40
OO je standardní OLE klient, tj. makro může pracovat s libovolným OLEAutomation serverem, kterým je i otevřené rozhraní AbraOLE. Mělo by stačit normálním způsobem vytvořit OLE objekt AbraOLE.Application:
[b]dim o as Object[/b][code]
[/code]
[b]set o = new AbraOLE.Application[/b]

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz