Používání kancelářského balíku OpenOffice.org je výhodné pro firmu POMAR CZ, s. r. o.

obecna.png Firma POMAR CZ, s. r. o. vyrábí tlakové i beztlaké nádoby, nádrže, potrubí, výměníky, ohřívače a jiné svařované výrobky z ocelí pro průmyslové použití. Administrativní úkony jim spolehlivě zajišťuje OpenOffice.org. Cení si na něm jednoduchý převod do PDF, ale i to, že s kompatibilitou nemají problémy a v obchodní nebo výrobní praxi pokryje všechny jejich potřeby.  

Proč používáte OpenOffice.org?

Používáme Linux, podporujeme open source. OpenOffice.org je volba číslo 1 a umí mnohem více, než ve skutečnosti potřebujeme. Bezproblémový software, export do PDF atd. Není důvod používat Microsoft Office. Vyhovuje.

Jací uživatelé, na kolika počítačích a kolik jich je?

15 uživatelů (plus/mínus) přes celou firmu, kromě výrobních dělníků, kteří nemají počítač, používají všichni (vedení, obchod, konstrukce, zásobování, výroba...). Všichni mají Fedoru Linux, v oddělení konstrukce se používá AutoCAD, takže zde jsou stanice s Windows - a tedy i verze OpenOffice.org pro Windows... Instalace na desktopech v práci i doma, též na noteboocích.

Na jakých operačních systémech OpenOffice.org provozujete?

  1. Fedora Linux (10, 12, 13)

  2. Windows XP

Popište typ dokumentů, které obvykle vytváříte nebo zpracováváte.

Obchodní korespondence, nabídky, jednoduché tabulky, passporty, atesty – veškerá obecná dokumentace ve výrobní firmě.

Máte problémy při výměně dat, např. v případě souborů Microsoft Office?

Vše, co přijde v Microsoft formátu, přečteme, reagujeme v PDF. Pokud je nutné zaslat zpět v DOC či XLS, volíme starší formát Office 97 či XP. S kompatibilitou nemáme problémy, vše co v obchodní / výrobní praxi potřebujeme, pokryje Openoffice.org (používáme Calc a Writer, občas Draw... Impress minimálně).

Zhodnoťte kvalitu práce s kancelářským balíkem OpenOffice.org. Uveďte důvody pro jeho doporučení jiným uživatelům, uveďte také nedostatky, které vám vadí.

Práce s OpenOffice.org je intuitivní, přehledná.

Doporučil bych ho, protože jde o výborný poměr cena/výkon, program je stabilní. Výborný PDF export.

Téměř nic nám nevadí. Ano, je třeba silnější hardware, ale v dnešní době to není problém, výkon počítačů průběžně zvyšujeme (vyplatí se, když zaměstnanci nečekají).

Klady

  • Stabilita

  • Funkčnost

  • PDF export

  • Kompatibilita

Zápory

  • Téměř nevidíme

Je podle vás literatura a dokumentace k OpenOffice.org dostačující? Chybí vám některý typ dokumentace? Jaké zdroje používáte?

Dokumentace není třeba, zaměstnanci zvládají.

Máme interní šablony.

Typicky zaměstnanci pracují stylem copy+paste ze starších dokumentů do nových, poté úprava relevantních detailů. Ve finále export do PDF a odeslání mailem zákazníkovi.

Byli byste ochotni věnovat finanční prostředky na úpravu vlastností OpenOffice.org nebo na vytvoření speciálního rozšíření?

Ne, jsme malá firma. OpenOffice.org nám stačí takový, jaký je. Jen žádné GUI veletoče jako Microsoft!!!

Uveďte prosím informace o vaší organizaci a nezapomeňte také napsat své jméno a pozici či funkci.

POMAR CZ s.r.o.

Sokolovská 207

Praha

Oldřich Chmel, jednatel, chmelo<zavináč>pomar<tečka>cz

www.pomar.cz

Další sdělení

Obecně: Věříme v open source (majitel firmy je ex-programátor a sys. integrátor – Linux, Apache, Samba, NFS, Cyrus-IMAP, Sendmail, HylaFAX ... atd. to vše ve firme běží).

OpenOffice.org otevřeně propagujeme při vhodných příležitostech i mezi obchodními partnery (nic nuceného, jen pokud to vyplyne ze situace a je k věci). Nejsme fanatici.

Používáte ve firmě, škole či organizaci kancelářský balík OpenOffice.org? Stáhněte si dotazník Používáte OpenOffice.org?, vyplňte jej a pošlete nám jej (redakce@openoffice_cz). Budeme rádi, když se v rubrice Používají OpenOffice.org objeví další příspěvky. A k tomu potřebujeme vaši spolupráci. Děkujeme.

(Jako ve škole) Průměr: 1.31 | Hodnotilo: 16
 

Komentáře

user avatar Josef Svoboda
Odpovědět
Používání kancelářského balíku OpenOffice.org je výhodné pro firmu POMAR CZ, s. r. o.
4. 11. 2010, 12:40:38
Svižně napsaný výstižný článek o výhodách OpenOffice a dalších alternativ. Děkuji, hodnotím 1. (Ten, kdo hodnotil hůře, by měl napsat připomínky.)
user avatar PetrV
Odpovědět
Používání kancelářského balíku OpenOffice.org je výhodné pro firmu POMAR CZ, s. r. o.
4. 11. 2010, 21:48:43
Velmi zajímavě vyplněný dotazník, děkuji.
Mám ale za to, že v této firmě se OOo nevyužívá na plné pecky. Hodnocení "nemáme s ním žádné problémy" o tom vypovídá, škoda.
Bylo by dobré, aby dotazník vyplnil někdo, kdo využívá OOo dá se říci do mrtě a může podat velice fndovaný profil jeho nasazení s bonzlistem průšvihů.
user avatar Mach
Odpovědět
Re:Používání kancelářského balíku OpenOffice.org je výhodné pro firmu POMAR CZ, s. r. o.
5. 11. 2010, 21:21:05
Mno, vždyť to autor sám píše ...zaměstnanci pracují stylem copy+paste ze starších dokumentů do nových, poté úprava relevantních detailů... aneb, žádná kreativní práce. Takováto činnost moc záludností neskrývá.

Tím nechci v žádném případě snižovat profesionalitu zaměstnanců nebo kvalitu samotného balíku. Jednoduše je vše směrováno na výkon, prostoj = ztráta. A o to jde. Ne každý je "hračička", který má čas a chuť vše "pitvat".

V takovém prostředí stačí jeden fundovaný člověk, který vytvoří kvalitní šablony, zaškolí zaměstnance a řeší jejich případné nejasnosti. Co víc chtít. Typický příklad, jak lze uspořit na licencích za Windows a Office a přesto neztratit konkurenceschopnost. Gratuluji, dávám 1 a přeji mnoho úspěchů.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz