Rozšíření pro Writer - Pagination

doplnek.png Vkládání čísel stránek téměř jedním kliknutím zařídí doplněk Pagination.  

Rozšíření neboli také doplňky jsou balíčky, které doplní do vašeho OpenOffice.org nové funkce. Některé jsou velmi praktické a originální - jako třeba vkládání čísel stránek téměř jedním kliknutím. Zařídí to doplněk Pagination.

Jak pracovat s doplňky (rozšířeními)

Správce rozšíření ve verzi 2.xSprávce rozšíření ve verzi 2.x

Doplňky jsou zveřejňovány na adrese extensions.services.openoffice.org, odkud si je můžete stáhnout klepnutím na tlačítko Get it. Instalují se z nabídky Nástroje | Správce rozšíření | Přidat. Vyberte soubor s doplňkem, obvykle má příponu .oxt, instalace proběhne automaticky. Někdy bývá problém novou funkci objevit. Buď se objeví nová položka v hlavní nabídce, nebo se jedná o panel. Ověřte si proto v nabídce Zobrazit | Panely nástrojů, že je zobrazený. Pokud stále nemůžete nic najít, ukončete OpenOffice.org a znovu jej spusťte. Některé doplňky jsou určeny pro konkrétní modul, tedy např. jen pro Writer nebo jen pro Calc (tzn. že v jiném se nezobrazují a nejsou aktivní).

Pagination

Rozšíření si stáhněte z domovské stránky a nainstalujte. Nová položka se objeví v nabídce Vložit, jmenuje se Čísla stránek. Jedná se o srozumitelné okno, s jehož pomocí lze velmi snadno vložit číslování stran neboli vytvořit zápatí či záhlaví s číslem strany.

Rozšíření PaginationRozšíření Pagination

Číslo může být umístěno buď v záhlaví, nebo v zápatí, dále pak máte na výběr pozici vlevo, uprostřed, či vpravo. Lze nastavit zrcadlové rozvržení stránek, tj. číslování na vnějších okrajích papíru, lze také nezobrazovat číslo na první stránce. V neposlední řadě lze určit číslo, kterým má číslování začít, a můžete si také vybrat formát číslování. Číslování stránek jsme se věnovali také v článcích Jakvložit číslo strany, Pokročiléčíslování stran v OpenOffice.org 2.0 Writer.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 3
 

Komentáře

user avatar Martin Boor
Odpovědět
Rozšíření pro Writer - Pagination
14. 03. 2011, 12:03:42
Odporúčam tiež rozšírenie s názvom "Pager". Základom je Paginator, avšak sú doplnené velmi užitočné vlastnosti ako nastavenie stán ktoré sa nemajú číslovať a iné.
user avatar Michal
Odpovědět
Rozšíření pro Writer - Pagination
7. 07. 2011, 04:52:50
Mám s tým jeden problém. Neuložia sa mi zmeny. Nastavím strany tak ako majú byť, dám to uložiť. A keď dokument znova otvorím, je všetko tak ako pôvodne. Skúšal som to cez pagináciu, formát/odstavec, vložiť/polia. Vždy ten istý problém. (potreboval som začať číslovanie od tretej strany s tým, že by začínalo číslom 2, t.j. aby prvé dve strany nečíslovalo, z toho prvú (budúcu obálku práce) ani nezarátalo.
Vopred ďakujem za radu ;)
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Rozšíření pro Writer - Pagination
7. 07. 2011, 07:10:06
Toto je 3 roky starý článok, otázku položte vo fóre.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz