PF 2016 + rekapitulace roku 2015

OpenOffice.cz Přejeme vám mnoho zdraví a úspěchů v roce 2016. Je tu rekapitulace končícího roku 2015 z pohledu portálu OpenOffice.cz.  

Redakce a autoři magazínu LinuxEXPRES a portálu OpenOffice.cz vám přejí mnoho zdraví a úspěchů v roce 2016 a ať se vám po celý rok vše daří podle vašeho přání.

Na konci starého roku se pojďme ve stručnosti podívat, jak jsme ho viděli prostřednictvím našich článků a co důležitého se u nás událo:

Rok 2016 bude nabitý zajímavými události, o kterých vás budeme informovat, ať již zde, na našem portálu OpenOffice.cz nebo v magazínu IT Systems. Velmi atraktivní bude například světová LibreOffice Conference v Brně, podobně jako události okolo mobilní a webové verze tohoto kancelářského balíku.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 4
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
PF 2016 + rekapitulace roku 2015
31. 12. 2015, 20:48:57
Tenhle přehled nemůže nikoho nechat na pochybách, že dění kolem LibreOffice a OpenOffice je ohromně dynamické, a že i do budoucna bude o čem psát.

Díky všem našim čtenářům za jejich zájem a podporu a navštěvujte naši stránku i v roce 2016.
user avatar neutr
Odpovědět
PF 2016 + rekapitulace roku 2015
1. 01. 2016, 09:06:16
Zvykl jsem si při návštěvě našeho portálu otevřít Fórum a mrknout nejprve kdo je přihlášen a kolik lidí je přítomno. Dělám to tak už dlouhé roky a to je důvod proč píšu.

Ještě přede dvěma roky se vyskytovaly jen výjímečně návštěvy jedné desítky, nebo více návštěv. Počet přes dvacet návštěv jsem zaznamenal ale asi jen jednou, nebo dvakrát. Před rokem už byla desítka návštěv poměrně běžná a počet přes dvacet nebyl ojedinělý.

V roce 2015 jsem asi tak kolem června a později zaznamenal "opticky" nárůst počtu návštěvníků. Zaznamenal jsem několikrát návštěvy počtu padesát a více! V každém případě tak kolem poledního není výjinkou dvacet a více. Dokonce je výjinkou když je ve dne méně nežli 10 návštěv.

Jde samozřejmě jen o můj subjektivní pocit - nikoliv o statistické zjištění. Je pravděpodobné, že největší mnou zaregitrovaný počet návštěvníků (78) není tím skutečně rekordním, ale návštěvnost - tedy obliba našeho portálu roste a to je myslím vhodné jako přání trendu do roku 2016. Přeji nám do budoucna aby zájem o náš portál stále jen rostl.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:PF 2016 + rekapitulace roku 2015
1. 01. 2016, 14:30:11
Aspoň to dokazuje, že vaše práce má smysl, Petře :-)

Nu a já doufám, že maličko za to může i naše práce trochu mimo... s Edou sem zveme další návštěvníky. A OpenOffice dáváme značné promo i na našich stránkách.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:PF 2016 + rekapitulace roku 2015
1. 01. 2016, 22:16:45
Jménem OpenOffice.cz vám oběma (a samozřejmě i všem ostatním, kdo přikládají ruku k dílu) za ohromný kus odvedené práce.

Ještě k fóru:

1) Na facebookové stránce jsem přišpendlil nahoře odkaz na fórum, aby návštěvníci hledali odpověď tam a ne na FB stránce (kde když něco napíší, tak se to zobrazí v úzkém sloupci vlevo a nikdo si toho nevšimne). Zdá se, že to funguje.

2) Denně se na fóru registrují noví uživatelé. Nevím, jestli teď rychleji než dříve (protože ty notifikace z mailové schránky průběžně mažu, smysl mají jen po dobu několika dnů). Ale zájem psát do fóra je trvalý a intenzivní.

3) Drtivá většina návštěvnosti fóra je z vyhledávačů a návštěvníci hledají konkrétní témata. Dotazy a odpovědi na ně tedy slouží jako vydatná báze znalostí, která slouží i dávno poté, co původní tazatel dostal odpověď na svůj dotaz.

4) Analýza návštěvnosti fóra dává zajímavé výsledky. Například ohromné množství lidí hledá šablony pro Impress. Je to logické, protože výchozí sada šablon (pokud o ní lze vůbec hovořit) je ostudou obou balíků. Sice se to v posledních verzích LibreOffice řešilo (a TDF vyzývala tvůrce šablon, aby je posílali), ale zatím bez větších výsledků. Čili je stále co dělat a hledat možnosti, jak podobné "notorické" problémy řešit (což sice primárně není náš úkol, ale můžeme pomoci). Hodně lidí také bojuje s číslováním stránek - tam vzniklo v minulosti několik návodů, ale "sedl na ně prach" a asi by už stálo za to vytvořit nějaký souhrnný aktualizovaný návod.
user avatar imcon
Odpovědět
PF 2016 + rekapitulace roku 2015
1. 01. 2016, 21:23:50
Díky všem :-)
user avatar Karel
Odpovědět
PF 2016 + rekapitulace roku 2015
14. 01. 2016, 23:04:37
Kde bych našel něco free pro čtení pps pro win10/64bit ? Díky
user avatar neutr
Odpovědět
Re:PF 2016 + rekapitulace roku 2015
16. 01. 2016, 10:24:43
To by měl otevírat bez problémů Impress Libre Office, nebo i Apache OpenOffice. Existují sice distribuce 64 bit, ale na systém 64 bit nainstalujete také bez problémů systém 32 bitů - to bych as upřednostnil. nejprve otestujte instalaci Libre Office a hlavně dějte při instalaci asociace s MS Office. Tedy myslím že to tam bývá nabízeno implicitně ale raději se podívejte na detaily instalace. Dá se to ovlivnit i po nainstalování. Já se o powerpoint nezajímám, ale bez dalšího problému jsem tyto soubory otevíral.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz